Βιοδιεγέρτες με την εγγύηση ποιότητας της ειδικευμένης στους βιοδιεγέρτες, πολυεθνικής Daymsa

Δρ Σ. Κατερίνη, Τεχνικού διευθυντή της Agriside Crop Care

Επώνυμοι και καταξιωμένοι βιοδιεγέρτες της Daymsa, με κορυφαία αποτελεσματικότητα διέγερσης της ανάπτυξης και αντιμετώπισης των αβιοτικών καταπονήσεων (στρες), από την εξειδικευμένη στην θρέψη και βιοδιέγερση εταιρία Agriside Crop Care. Δυο καινοτόμα προϊόντα που ξεχωρίζουν, το Naturamin WSP, ένας αντιστρές βιοδιεγέρτης ειδικής τεχνολογίας και υψηλής συγκέντρωσης αμινοξέων και το Natural WSP, βιοδιεγέρτης με βάση πυκνό εκχύλισμα φυκιών. Εφαρμοζόμενα σε στρατηγικές βιοδιέγερσης και θρέψης προωθούν την εύρωστη και αστρεσάριστη ανάπτυξη των φυτών, αξιοποιώντας στο μέγιστο το παραγωγικό δυναμικό των φυτών. Επιτυγχάνουν σημαντική βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας παραγωγής, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και οικονομικής κρίσης. Με ουδέτερο pH και πολύ καλή συνδυαστικότητα με τα αγροχημικά. Με έγκριση χρήσης και στη βιολογική γεωργία.

Naturamin WSP   

Σκεύασμα φυσικών αμινοξέων ειδικού τρόπου παραγωγής και από επιλεγμένη πρώτη ύλη, με αποτέλεσμα ειδική σύνθεση και αναλογία αμινοξέων (αμινόγραμμα), για πολύ ισχυρή διέγερση των φυσιολογικών λειτουργιών του φυτού και κορυφαίο αντιστρές αποτέλεσμα! Με την υψηλότερη συγκέντρωση σε ελεύθερα, αριστερόστροφα αμινοξέα (80% β/β) στην αγορά και επομένως πλήρως αξιοποιήσιμα από τα φυτά.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε Σερίνη (14%) και Προλίνη (12%) προσφέρει ισχυρή προστασία από ωσμωτικό στρες (ακραίες θερμοκρασίες, ξηρασία, αλατότητα, υψηλή αγωγιμότητα). Η Σερίνη είναι αποτελεσματικός πρόδρομος της μπεταΐνης της γλυκίνης (GB), που είναι καθοριστικής σημασίας ωσμωπροστατευτική ουσία του κυττάρου. Μάλιστα το βιοχημικό μονοπάτι μέσω της Σερίνης, εξασφαλίζει το σχηματισμό της GB εκεί που πρέπει, δηλαδή μέσα στους χλωροπλάστες. Επίσης, το Naturamin WSP προσφέρει στα φυτά ισχυρή προστασία από το οξειδωτικό στρες, χάρη στη σημαντική του περιεκτικότητα σε Φαινυλαλανίνη η οποία είναι πρόδρομος φαινολικών αντιοξειδωτικών ουσιών, αλλά και σε Γλουταμικό οξύ, Γλυκίνη και Κυστεΐνη που συνθέτουν το σημαντικό αντιοξειδωτικό τριπεπτίδιο Γλουταθειόνη. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε Αργινίνη και Μεθειονίνη που είναι πρόδρομοι πολυαμινών, ορμονών και ουσιών διέγερσης της ανάπτυξης και συμβάλουν στην αντιμετώπιση του στρες. Παράλληλα το Γλουταμικό οξύ, η Αλανίνη, η Αργινίνη και η Λυσίνη συμβάλουν στη παραγωγή χλωροφύλλης, η Προλίνη, η Αργινίνη και η Λευκίνη συμβάλουν στη καλή καρπόδεση, η Φαινυλαλανίνη (ως πρόδρομος χρωστικών ουσιών), η Βαλίνη και η Ιστιδίνη στη καλή ωρίμανση και ποιότητα των καρπών. Εξασφαλίζει επομένως αστρεσάριστη ανάπτυξη των φυτών από: ακραίες θερμοκρασίες και διακυμάνσεις, ισχυρό άνεμο, υπεριώδη ακτινοβολία, έλλειψη νερού, υψηλή αγωγιμότητα και αλατότητα εδάφους, φυτοτοξικότητες προκαλούμενες από αγροχημικά κ.ά. Έτσι, έχουμε πλούσια άνθιση – καρπόδεση, ανάπτυξη ρίζας και βλάστησης, ανάπτυξη, ωρίμανση και ποιότητα καρπών/ συγκομίσιμων οργάνων.

Natural WSP

Το Natural WSP είναι πυκνό σκεύασμα (100% β/β) εκχυλίσματος Φυκιών Ascophyllum nodosum Βόρειου Ατλαντικού και ειδικής ήπιας επεξεργασίας. Ως πρώτη ύλη επιλέγεται βιομάζα φυκιών που αναπτύσσονται επιτυχώς στις πιο δυσμενείς συνθήκες, όπως ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις αντιστρές, βιοδιεγερτικών ουσιών. Πράγματι, οι πρώτες ύλες του Natural WSP περιέχουν αρκετές ουσίες με αξιόλογη βιοδιεγερτική δράση, όπως: βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, ολιγοπεπτίδια, πολυπεπτίδια, πολυαμίνες, ολιγοσακχαρίτες, πολυσακχαρίτες, μαννιτόλη, αλγινικό οξύ, μπεταΐνες, κ.ά. Επιπλέον, το Natural WSP περιέχει φυσικές φυτορμόνες νεότητας, κυρίως αυξίνη & γιββερελλίνη,σε πιο ισορροπημένη αναλογία σε σχέση με τις συνθετικές ορμόνες.

Παράλληλα η ποιοτική διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής του εξασφαλίζει τη διατήρηση της διαθεσιμότητας και τη δραστικότητα στα φυτά αυτών των ουσιών. Είναι σκεύασμα υψηλής διεγερτικής ικανότητας που:

  1. αυξάνει μέσα στα φυτά το επίπεδο της χλωροφύλλης και των αντιοξειδωτικών ουσιών,
  2. δίνει ισχυρή ώθηση στην αύξηση – ανάπτυξη της ρίζας και της βλάστησης,
  3. διεγείρει την άνθιση και την καρπόδεση,
  4. προωθεί το τελικό μέγεθος καρπών και καλή συγκέντρωση σακχάρων (brix).

Εφαρμοζόμενο διαφυλλικά διεγείρει την καρπόδεση, το μέγεθος και την ωρίμανση των αναπτυσσόμενων καρπών, ενώ εφαρμοζόμενο από το εδάφους διεγείρει τη ρίζα, την αναγέννηση στρεσαρισμένων φυτών και ευνοεί την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας.